“Irak'ın gelişmiş ülkeler arasında yer alması ve kendisini ilerletmeye ve inşa etmeye muktedir olması için gerçek bilim adamlarına ve aydın liderlere ihtiyacı vardır.” Dedi

Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Diyaleli lise öğrencilerinden oluşan bir heyete

“Irak'ın gelişmiş ülkeler arasında yer alması ve kendisini ilerletmeye ve inşa etmeye muktedir olması için gerçek bilim adamlarına ve aydın liderlere ihtiyacı vardır.” Dedi



21/2/2023



Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irak'ın nimetleri ve insanlarıyla seçkin bir ülke olduğunu, dünya ülkeleri ve halkları arasında ön planda olduğunu ve Irak'a ait olmakla şereflendiğimizi beyan etti.

Irak'ın kaynaklara ve seçkin bir coğrafi konuma sahip bir ülke olduğunu, ancak bu kaynakların Irak'ın inşasında ve halk gerçeğinin ilerletilmesinde doğru şekilde kullanılmadığını, geleceğin gençleri olarak sizlerin iki kat daha çaba sarf etmeniz gerektiğini sözlerine ekledi.

Gelişmiş ülkeler arasında yer almak için Irak'ın ilerleme ve inşa etme yeteneğine sahip gerçek alimlere ve liderlere ihtiyacı olduğunu ve bunun içinde  ilim peşinde olmanın şart olduğunu bildirdi.

Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), yaptığı konuşmada; çalışma, inceleme ve sürekli gözden geçirme konularında, testlerde ve sınavlarda daha yüksek puanlar almak için iki kat daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irak halkının dünyanın en zeki insanları olduğunu ve Iraklıların zihinlerini Irak ve Irak halkı için yatırım yapmanız gereken hazineler olarak gördüklerini belirtti.

Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), küresel devletin otoritesinin merkezi ve Ehl-i Beyt İmamlarının (as) altı türbesinin türbeleriyle şereflendirdiği için yüce Allah'ın Irak'a büyük lütufta bulunduğunu sözlerine ekledi.

Büyük dini Merce Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “Gençlerin annelerine hürmet etmeleri gerektiğini vurguladı. Anneler evlatlarının Allah'ın rızasını, dünyada başarıyı, ahirette zaferi kazanması için Müminlerin Emiri'ne (as) sadakat ve sevgi ile onları yetiştirip besledi ve bu, gençlerin namaz ve ibadete bağlı kalmaları üzerindeki yüceliğini vurgulaması büyük bir nimettir.” Dedi.




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET