Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcilerinin ve vekillerinin dokuzuncu toplantısının çalışmalarının sonuçlandırılması

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcilerinin ve vekillerinin dokuzuncu toplantısının çalışmalarının sonuçlandırılması



19/2/2023


Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), temsilcilerini ve vekillerini kabul etti ve onlara dini iletişim sürecinde sözden çok çalışmaya öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “Hepiniz Irak'a sözle ve fiilen hizmet etmelisiniz ancak sözden çok eyleme öncelik vermelisiniz.” Dedi.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) mübarek makamının himayesinde düzenlenen dokuzuncu temsilci ve vekiller toplantısının çalışmalarına katıldı.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) hikmetli emir ve direktiflerini dinlemek üzere Irak'ın çeşitli vilayetlerinden gelen temsilci ve vekillerini kabul etti.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmasında: “Cenab-ı Hakk insanları bilgilendirme ve irşad işini peygambere (saa) ve Ehl-i Beyt'in (as) ve imamlarına emanet etmiştir, göreviniz her ne kadar büyük olursa olsun sizler de topluma ve millete karşı bu sorumluluğu taşıyorsunuz.” Dedi. 

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Rasulullah’ın (saa) altmış seneyi aşkın bir çalışma ile insanları sahih İslam dininin temellerine hidayet ettiğini ve yirmi yılı aşkın bir süre münafıkların bütün kumpaslarına rağmen, dinin hakikatlerini yaşayarak ve amel ederek ve de daha sonra söyleyerek, vaaz ederek insanlara anlattığını sözlerine ekledi. “Bu da gösteriyor ki, amel sözden önce gelir ve amellerinizle konuşmanızdan ve toplumla sözlerinizden önce müdafi olmanız gerekir. insanların din adamlarının konuşmalarını dinlemeden önce yaptıklarını eleştirel bir gözle gördüklerine işaret etmektedir.” Dedi.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “Sizler, dinin taşıyıcıları ve hakka davet etmekle şereflendirildiğinizi ve sizden birinizin eliyle işinde hidayete erenin ve ona tebliğ eden kimsenin bütün amellerinde büyük bir itibara sahip olduğunuzun farkında olmanız gerekir. Sizin halkı doğru yola iletmeniz, İmam Mehdi'nin (Allah onun şerefli zuhurunu çabuk etsin.) zuhuruna ve onun ordusuna ve üssü Cemahiriye'ye bir hazırlıktır.” Dedi.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Irak'ın statüsünden bahsederken, Irak'ın en büyük hayırlar ülkesi olduğunu ifade etti. Çünkü Ehl-i Beyt'in (as) altı imamının türbelerini kapsadığına işaret etti.

 Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) “Irak, dünyayı zulüm ve karanlıktan kurtuluşa ulaştıracak İmam Mehdi'nin (af) evinin ve dünyanın merkezidir ve hepiniz Irak'a amel ve sözle hizmet etmelisiniz ve her şeyden önce eyleme önceliği vermelisiniz.” Dedi.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilci ve vekilleri aracılığıyla Irak halkına bir mesaj gönderdi ve şöyle dedi:

Bu mesajımı çocuklarıma iletin; her şeyden ve her amelden önce takvaya bürünün. Çünkü Allah katında amellerin kabulünün temeli takvadır.Takvanın ilk adımı her sözden ve her amelden önce insanın kendisini hesaba çekmesidir. Ehl-i Beyt'in (as) rivayetlerinde; mü'minlerin günaha düşmemek için dönem dönem kendilerini sorumlu tuttuklarını vurguladığını açıklamışlardır.” Dedi. 








NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET