Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Japonya Devleti'nin Irak Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti kabul etti

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Japonya Devleti'nin Irak Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti kabul etti



19/2/2023



Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Japonya'nın Bağdat Büyükelçisi Sayın Matsumoto Futoshi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) görüşmede Irak Cumhuriyeti ile Japonya Devleti arasındaki işbirliği alanlarının genişletilmesinin ve ilişkilerin birden fazla düzeyde pekiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Japonya'nın Irak ile ekonomik ve ticari işbirliğinin tavanını yükseltme çabalarını memnuniyetle karşılayarak, işbirliğini iki dost ülkeye hizmet edecek şekilde geliştirmenin ve genişletmenin önemine işaret etti.

Büyükelçi ise şunları söyledi: “Bugün çok şeyler öğrendim, bu nazik karşılama için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynı şekilde, Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi Şeyh Ali el-Necefi de (Allah onun ömrünü uzun  etsin.) gelen heyeti kendi makamında kabul etti. Düşünce ve medeniyetin, Irak ve Japonya gibi Büyük Doğu ülkeleri arasında çok büyük bir yere sahip olduğunu belirtti.

Şeyh el-Necefi; Irak dahil tüm halkların milli, dini ve fikri kimliklerine vurgu yaparak bilgi alışverişinin önemine işaret ettikten sonra, en Necef'in konumunu ve dinin büyük önemini vurguladı. Müslüman hukukçular tarafından verilen fikirsel, manevi ve içtihat entegrasyonuna atıfta bulunarak, aklın rolünü asla ortadan kaldırılamaz olduğuna, özellikle de Necef'teki büyük dini liderlerin fikir ve düşüncelerinin çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Sayın Futoshi ise bu diyalog ve buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu samimi karşılama için teşekkür etti.




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET