Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), hazreti Fatıma Zehra’nın (sa) şehadet yıl dönümü münasebeti nedeniyle müminlerle birlikte Fatımi yürüyüşüne katıldı

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), hazreti Fatıma Zehra’nın (sa) şehadet yıl dönümü münasebeti nedeniyle müminlerle birlikte Fatımi yürüyüşüne katıldı



28/11/2023


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “Fatımi mateminin (yasının) gündemde tutulması (Canlandırılması), gerçek Muhammedi dinin yeniden canlandırılmasıdır ve Ehl-i Beyt'e (as) olan bağlılığın yenilenmesidir.” Dedi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “Hazreti Fatıma Zehra (sa) insan ve insanlık için büyük ve önemli bir örneği temsil ettiği gibi aynı zamanda O (sa), insanın hakikat ve mükemmelliğini temsil eder.” Dedi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.): Temsilcisi: “Yıllık Fatımi matem merasimleri, her türlü adaletsizliğin ve terörizmin her biçimde, her zaman ve her yerde reddedildiğini ilan etmektedir.” Dedi.

Her yıl düzenlenen büyük Fatımi yürüyüşüne katılan yaslı müminler bu sabah kitleler halinde, Müminlerin imamı, Emir’ul Müminin hazreti Ali ibni Ebutalib’e (as) ve zamanımızın imamı hazreti Mehdiye (af) büyükannesi Fatıma Zehra’nın (sa) şehadetinden dolayı başsağlığı vermek için Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Necef El Eşref'teki merkez bürosundan Müminlerin imamı, Emir’ul Müminin hazreti imam Ali ibni Ebutalib’in (as) mukaddes türbesine doğru hareket ettiler.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) tarafından düzenlenen merasime; Necef el Eşref havza ilmiyesinden (Necef Dini İlimler Medreselerinden) bir grup seçkin alimler ve talebeler, profesörler, Iraklılar ve çeşitli Arap ve yabancı topluluklardan oluşan çok sayıda seçkin insanlar, ayrıca Irak’ın önde gelen aşiretlerinden, Hüseyini mevkiblerden, kutsal türbeleri temsil eden yönetici ve temsilcilerden, Necef'ten ve Irak'ın çeşitli il ve ilçelerinden ve Irak’ın çeşitli kesimlerinden katılımlar oldu.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Fatımi mateminin (yasının) gündemde tutulması (Canlandırılması), gerçek Muhammedi dinin yeniden canlandırılması ve Ehl-i Beyt'e olan (as) bağlılığın yenilenmesi olduğunu tekit etti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), hazreti Fatıma Zehra'nın (sa) Allah'ın Müslümanlar için istediği gibi babasının (saa) dinini savunmak için felaketlere ve zulümlere katlandığını sözlerine ekledi. Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Hazreti Fatıma Zehra’ya (sa) yapılan zulmün, Peygamberlik (saa) Evi'nin üzerine çöken büyük karanlığın başlangıcı olduğunu belirtti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmasının devamında şöyle dedi: “Hazreti Fatıma Zehra (sa) insan ve insanlık için büyük ve önemli bir örneği temsil ettiği gibi aynı zamanda O (sa), insanın hakikat ve mükemmelliğini temsil eder. Hazreti Fatıma Zehra (sa) Allah Teâlâ'nın istediği ve sevdiği, dolayısıyla rızasının ve gazabının kaynağıdır. Her müminin, özellikle de kadınların, onun yolundan gitmesi ve kendisini hayatlarında ideal kız evlat, eş ve anne gibi örnek olarak alması gerektiğini vurguladı.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) mübarek merkez bürosundan başlayıp Rasulullah (saa) Caddesini geçerek, Emir’ul Müminin imam Ali (as) türbesine giren yürüyüş, Hatem’ul Enbiya (saa) ve onun temiz Ehl-i Beyt’ine (as) taziye ve vefa sloganlarının atılmasına sahne oldu. Taziye törenlerinin sonu Hazreti Ali'nin (as.) mübarek mezarının ziyaretiyle sona erdi.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve merkez bürosu müdürü Şeyh Ali Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.): “İkinci rivayete göre. Fatımi yürüyüşü, yas tutan Müminlerin, Müminlerin Emiri imam Ali’ye (as) ve onun torunu İmam Mehdi'ye (af), Sıddıka Kübra Fatıma Zehra’nın (sa) şehadetinin yıldönümünde taziyelerini sundukları yıllık bir teselli törenidir.” Dedi.

Şeyh Ali Necefi sözlerine şunları ekledi: “Fatımi yas töreninde, çeşitli şekil, zaman ve mekanlarda her türlü adaletsizliğin ve terörizmin reddedildiğini ilan etmek için yıllık törenler düzenlenmektedir.”

Şeyh Ali Necefi, Dünya Kadınlarının Hanımı'nın (sa) başına gelen zulmün insana ve insanlığa karşı işlenmiş bir zulüm olduğuna dikkat çekti.

Şeyh Ali Necefi, başta dini medrese ve din adamları olmak üzere katılımcı temsilcilere, şeyhlere ve gayretli Irak kabilelerinin üyelerine, akademisyenlere, aydınlara ve toplumun tüm katılımcı kesimlerine teşekkür ve şükranlarını iletti.













NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET