İran İslam Cumhuriyeti'nin Kirman şehrinde müminlerin bombalanmasının cürmünden dolayı Büyük dini Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) mübarek makamından yaptığı açıklama



3/1/2024


 Sayı: 11, Tarih: 20 Cemadi Sani 1445 H. 03 / 01 / 2024 M.

Bismillahirrahmanirahim

(Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla)

Verdiği ve ihsan ettiği şeyler için yüce Allah'a sonsuz hamdolsun. Salat ve selam alemlere rahmet olarak gönderilen Allah'ın Rasulü Muhammed ibni Abdullah'a (saa) ve onun tertemiz, Ehl-i Beyt'ine (as), Allah'ın sonsuz laneti onların tüm düşmanlarının üzerine olsun.

Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştur: "Onlar başlarına bir musibet geldiğinde, "Biz Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz" derler."

Şehitlere, liderlere, Büyük komutan Hacı Kasım Süleymani'ye ve Mücahit Hacı Ebu Mehdi Mühendis'e ve arkadaşlarına yönelik menfur suikast suçunu hatırladığımız bu günlerde, bugün yaşanan olayın haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Kirman'da şehit Mücahit Hac Kasım Süleymani'nin (Allah ondan razı olsun) türbesinin yakınında gerçekleşen saldırının sonucu, yüzün üstünde şehit ve iki yüze yakın yaralının haberi çok ağır oldu.

Bu hain saldırı, şehit Mücahit Hacı Kasım Süleymani'nin (Allah'ın rahmeti onun üzerine olsun.) şehadet yıldönümünde  imanlarını yenilemeye gelen müminleri hedef aldı.

Biz bu menfur cinayeti en şiddetli bir şekilde kınıyoruz.  Allah'ın yeryüzündeki en büyük hücceti imam Mehdi'ye (af), şehit ailelerine ve tüm iman edenlere başsağlığı diliyor, Cenab-ı Allah'tan şehitlerimize rahmet ve mağfiret,  ailelerine sabır ve teselli, yaralılara acil şifalar vermesini diliyoruz.

Bu zulümler, sevgili Filistin halkının katlanmakta olduğu kanın ışığında ortaya çıkıyor, siyonist işgalciler tarafından çocukların ve kadınların öldürülmesi ve sivillerin evlerinin yıkılması da dahil olmak üzere tüm uluslararası yasaların ihlalidir. Bu milletten bu acıyı kaldırması ve düşmanın komplolarını geri çevirmesi için yüce Allah'a dua ediyoruz. İnananları ellerinden gelen her şeyle Filistin halkının etrafında toplanmaya çağırıyoruz.

Yüce Allah'tan mazlumları, ihanete uğrayanları geniş rahmetiyle kaplamasını, ailelerine sabır, teselli ve huzur vermesini diliyoruz.




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET