‏ Filistin Büyükelçisi, Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah gölgesini daim etsin.) Ofisini Ziyaret Ederek Filistin Davasına Destek Veren Tutumunu Takdirle Karşıladı

‏ Filistin Büyükelçisi, Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah gölgesini daim etsin.) Ofisini Ziyaret Ederek Filistin Davasına Destek Veren Tutumunu Takdirle Karşıladı



25/5/2026


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah gölgesini daim etsin.) Necef-i Eşref'teki merkez ofisi, Filistin Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyeti karşılayan Sayın Seyyid Muhammed Tahir El-Cezairi, Filistin meselesindeki güncel gelişmeleri ele aldığı görüşmede, Filistin halkının meşru haklarını desteklemenin önemine vurgu yaptı.

Sayın Seyyid Muhammed Tahir El-Cezairi, görüşme sırasında Dini Merciiyet’in Filistin davasına yönelik sabit tutumunu teyit etti. Dini Merciiyet’in, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesi, özgür ve onurlu bir yaşam sürmesi için halkın yanında yer aldığını belirtti. Sayın El-Cezairi, Filistin davasının dünyanın dört bir yanındaki özgür insanların dayanışmasını gerektiren adil ve insani bir dava olduğunu vurgulayarak; Filistin halkının yaşadığı acıların son bulması ve tarihi meşru haklarının korunması gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Büyükelçisi ise, Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah gölgesini daim etsin.) Filistin'e ve halkına destek veren tutumundan duyduğu derin memnuniyeti ve şükranlarını dile getirdi. Dini Merciiyet’in adil davaları savunmadaki insani ve ahlaki rolünü takdir eden Büyükelçi, bu tutumların bilhassa mevcut koşullar altında Filistin halkı için büyük bir manevi destek kaynağı oluşturduğunu ifade etti.

Görüşmede, adalet ve barış değerlerinin yerleştirilmesinin; halkların haklarının korunmasını ve insani onurlarının muhafazasını amaçlayan tüm çabaların desteklenmesinin önemi vurgulandı.



NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET