Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve merkez büro genel müdürü sayın şeyh Ali Necefi, Müminlerin Emiri Ali ibni Ebu Talib’in (as) doğum günü münasebetiyle Divaniye şehrinde düzenlenen doğum günü kutlamalarına katıldı

Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve merkez büro genel müdürü sayın şeyh Ali Necefi, Müminlerin Emiri Ali ibni Ebu Talib’in (as) doğum günü münasebetiyle Divaniye şehrinde düzenlenen doğum günü kutlamalarına katıldı



13/2/2022



Sayın şeyh Ali Necefi: “Müminlerin Emiri, tüm insanlar ve şahsiyetler arasında en etkili ve en seçkin bir örnektir. Böyle bir doğum, Müminlerin Emiri için büyük bir fazilettir. Düşmanlar onun Kâbe’de dünyaya gelme şerefini her ne kadar küçültmeye çalıştılarsa da, başarısız olup, umutsuzluğa kapıldılar. Böyle bir makam hiçbir kimsenin ortağı olmadığı bir fazilettir.

Bugün bizler için gençlerimiz bir güç ve mükâfat kaynağıdır ve gerçek başarıya ulaşmaları için Müminlerin Emiri'ni (as) kendileri için bir önder ve yol gösterici bir lider olarak almaları onlar için çok önemlidir.” Dedi.

Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve merkez büro genel müdürü sayın şeyh Ali Necefi, Müminlerin Emiri Ali ibni Ebu Talib’in (as) doğum günü münasebetiyle Divaniye'deki Gençlik Formu'nun Ruhama Ekibi’nin düzenlediği doğum günü kutlamalarına katıldı.

Şeyh Necefi, konuşması sırasında, Müminlerin Emiri'nin tüm şahsiyetler ve insanlar arasında gerçekten etkili ve seçkin bir örnek olduğunu belirttikten sonra şöyle devam etti: “Allahü teâlâ, O’nun (as) gözlerini en mübarek yer olan Kâbe’de dünyaya açmış ve büyük Kûfe mescidinin mihrabında şehid olması için sadece onu seçmiştir. Müminlerin Emiri, Allahü teâlâyı ve Peygamberini (saa) gerçekten çok iyi tanıyordu.” Dedi.

Değerli Şeyh: “Bu şekilde dünyaya gelişin Müminlerin Emiri (as) için büyük bir fazilet olduğuna dikkat çekti. Böyle bir fazilete o günden ta kıyamete kadar hiç kimse ortak olmamış ve olamayacaktır. Din düşmanları, onu (Kâbe’de dünyaya göz açmasını) gerçekten çeşitli şekillerde küçük düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmışlarsa da ancak hiç bir şekilde başarılı olamamışlardır. Böyle bir doğum (Kâbe'de dünyaya gözlerini açmak) büyük bir fazilettir ve Allahü teâlâ bunu sadece ve sadece Mü'minlerin Emiri’ne (as) bahşetmiştir.” Dedi.

Sayın Şeyh Ali daha sonra şöyle devam etti:  Muhakkak ki Müminlerin Emirini tanımak, onun yoluna ve vilayetine sarılmak büyük bir ilahi nimettir. O'nun yolundan gitmek, onun ahlâkî ile ahlâklanmak, O'nun hidayetiyle hidâyete ermek ve adaletli adaletlenmek vb. bu nimetlere şükretmek bizim için vaciptir. Bugün gençlerimiz bir güç kaynağıdır. Gerçek Şii kimliğine, mutluluğa, ilahi takdire ve gerçek kazanımlara ulaşmak için gençlerimizin Müminlerin Emiri’ni (as) örnek almaları ve onun yolunu takip etmeleri çok önemlidir.” Dedi.

Sayın Şeyh: “Herkesin anne ve babasını gerçekten sevmesini, onlarasaygı duymasını ve onlara muhabbet beslemeleri gerektiğini vurguladı, çünkü onlar iyilik, bereket ve güven kaynağıdırlar. Aile çocuklar için yapılanması gereken temel bir eğitim merkezşdir. Gençlerin ebeveynlere nezaket ve saygı göstermelerinin önemli olduğunu vurguladı.”




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET