Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Mübarek Bürosunun himayesinde

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Mübarek Bürosunun himayesinde



7/12/2022


Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi, (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Sıddıkayı Kubra Fatıma Zehra'nın (sa) şehadet yıl dönümünde her yıl düzenlenen Fatımi yürüyüşe müminlerle beraber katılıyor.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), yıllık Fatımi yürüyüşüne, müminlerin katıldığı kalabalık bir halk topluluğuyla beraber katıldı.

 Bu matemden dolayı Efendimiz Müminlerin Emiri imam Ali’ye (as) ve Devrin ve Zamanın Sahibi imam Mehdi’ye (Onun ayağının tozona bizim canlarımız feda olsun.) büyük annesi fatıma Zehra’nın (sa) şahadetinden dolayı başsağlığı dilemekteyiz.

Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) huzuren katıldığı bu yürüyüşe; peygamber efendimizin soyundan gelen seyyitlerimizin en değerli alimleri, Necef havzasının Iraklı ve Iraklı olmayan çok değişik ülkelerden gelmiş olan bay ve bayan çok değerli talebeleri, Irak’ın önde gelen aşiretleri ve bu aşiretleri temsil eden değerli şahıslar, dini merasimlerde ziyaretçilere hizmet eden hüseyniye ve mukeplerin Ehl-i Beyt (as) hizmetçileri, masum aleyhisselamlerın mübarek türbelerinin değerli temsilcileri, Irak’ın çeşitli kesimlerinden ve illerinden gelen muhterem ve şahsiyet sahibi kimseler katıldılar.

Bu yürüyüş, Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) bürosunun önünden başlayarak büyük Rasul (saa) caddesinden, Rasulullah’a (saa) ve Ehl-i Beyt’e (as) bağlılık ve velayete bağlı kalma ve Fatıma Zehra (sa) için matem sloganlarıyla İmam Ali’nin (as) mübarek türbesine doğru yürünecek ve mukaddes haremde İmam Ali’nin (as) türbesinin yanı başında onun mukaddes türbesinin ziyaret edilmesiyle son bulacaktır.

İkinci rivayete göre yıllık Fatımi yürüyüş, Fatıma Zehra'nın (sa) şehadetinden dolayı hazreti Muhammed (saa) ve onun tertemiz Ehl-i Beyt’ine (as) taziye ve sadakat törenleri sunmak gerçekten çok dikkat çekicidir. Bu merasim törenleri, Büyük dini lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) bürosu tarafından desteklenmektedir.




















NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET