Mukaddes Rezevi Türbesi, Envar Necefi Kültür ve Kalkınma Vakfı ile işbirliği ile İmam Mehdi'nin (af) Doğumunun Delilleri kitabının Farsça basılması konusunda bir tanıtım konferansı düzenledi

Mukaddes Rezevi Türbesi, Envar Necefi Kültür ve Kalkınma Vakfı ile işbirliği ile İmam Mehdi'nin (af) Doğumunun Delilleri kitabının Farsça basılması konusunda bir tanıtım konferansı düzenledi

11/3/2023




Konferansta, kitabın bilimsel ve değer değişmezleri kutlanırken, bu kavramları ve gerçekleri genelleştirmenin önemi vurgulandı.

Mukaddes Rezevi Türbesi yönetimi ile Envar Necefi Kültür ve Kalkınma Vakfı işbirliği çerçevesinde, Mukaddes Türbe Araştırma Merkezi, İmam Mehdi’nin (af) Doğumunun İspatı kitabı hakkında tanıtım konferansı düzenledi. Ayetullah Uzma  şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmaları Farsçaya çevrildikten ve basıldıktan sonra. Kitabın değerleri ve bilimsel sabitleri kutlandı.

Konferansta, Mukaddes Meşhed Araştırma Merkezi Müdürü, Havza ilmiye Müdürü ve Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma  şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) danışmanı Ayetullah Şeyh Nazih Muhyieddin (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma  şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) temsilcisi ve Necef Merkez Bürosu Müdürü Şeyh Ali El-Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) yanı sıra seçkin alimlerin katılımı, bilim dünyasının profesörleri ve saygıdeğer araştırmacılar katıldılar.

Şeyh Ali Necefi ((Allah onun ömrünü uzun etsin.) yaptığı konuşmada, bu alanda sarf edilen büyük emeklerinden dolayı Mukaddes Rezevi Türbesi'nin yetkililerine teşekkür ve takdirlerini dile getirerek, Mehdeviyet kültürünün İslam toplumlarında yaygınlaştırılması gereğine vurgu yaptı. Bu kültürün, nesillerin imanını güçlendireceğini ve müminleri dini inançlarından uzaklaştırmaya çalışan şüpheleri ortadan uzaklaştıracak özelliklerden biri olduğunu ifade etti.

“İmam Mehdi'nin (Af)  Doğumunun Delilleri” kitabının, Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma  Şeyh Beşir Hüseyin Necefi’nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) geçtiğimiz yıllarda Necef'teki Mübarek merkez bürosunda müminlerin bir araya gelmesi ile genişletildi ve birçok yeni şüphelere  Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma  şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) tarafından cevaplandıktan sonra birçok dile çevrildi.