Ayetullah el-Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Ebu'l-Fazl Abbas'ın (as) türbesinde bulunan Darul İlm Medresesi'nin temsilci heyetini kabul etti

Ayetullah el-Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Ebu'l-Fazl Abbas'ın (as) türbesinde bulunan Darul İlm Medresesi'nin temsilci heyetini kabul etti

31/3/2022




Ayetullah el-Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) Ebu'l-Fazl Abbas'ın (as) türbesinde bulunan Darul İlm Medresesi heyeti tarafından ziyaret edildi.

Muhterem Taklid Mercesi, (Allah onun ömrünü uzun etsin.), nasihati sırasında ilimin öneminden ve ilim merkezinin (İlim havzasının) dini ilimlerdeki rolünden bahsetti. İlim merkezinin havza ve İslam dünyası için çok sayıda ilim adamı yetiştirdiğine ve bu ilim adamlarının havza iliminden yararlandığına da işaret etti.

Necef el Eşref şehrinin önemini ve faziletini bildirip, Necef şehrinin farklı ülkelerden çok sayıda ilim öğrencisini kucaklayarak bu havzanın ilminden faydalandıklarını söyledi. Ayrıca bu şehirde İmam Ali’nin (as) kutsal türbesinin olması bu şehrin fazilet ve erdemini artırmaktadır.

İlimin lezzetinin; çalışmaktan, yorulmaktan ve sürekli olarak araştırmaktan, bilgiyi anlamaya ve kavramaya çalışmaktan ve bu ilimden elde ettiklerinin değerini bilmekten sonra elde edildiğini ve bunun da, öğrencinin ilimi anlamasını, sevmesini ve ısrarcı olmasını ve de araştırmalarının peşinde olmasını gerektirir.

Bir öğrencinin bu havza ilmiyede yetişmesi için Peygamber sallallahu aleyhi ve Âlihi vesellemin ve Ehl-i Beyt'inin (as) ahlak, fazilet ve sıfatlarla ilgili düşüncelerini yaymaya teşvik edilmesi gerekir.

Heyet daha sonra İmam Emiru’l Müminin Ali'nin (a.s) türbesini ziyaret etti. Taklit Mercesinin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) nasihatinden yararlanmanın önemini vurgulayarak, onun için sağlık ve esenlik dileyerek Allah'a dua ettiler.